Jste opravdu připraven na žádost o ruku?

Žádost o ruku s sebou nese spoustu důsledků, a definitivní konec svobody je pouze jedním z nich. Vyžaduje proto mnohem více příprav, než se může na první pohled zdát. Kromě nutnosti nenápadného zjištění správné velikosti, materiálu a designu vhodného zásnubního prstenu, zvážení vhodného místa a času pro vyslovení, je třeba myslet také na praktické věci – bydlení, finanční možnosti svatby, ale hlavně na to nejdůležitější – bude vás vaše přítelkyně vůbec chtít?

Tři věci, které mějte na paměti

Žádost o ruku je jedna z nejdůležitějších věcí, kterou za celý svůj život uděláte. Pro vaši vyvolenou je okamžik navléknutí zásnubního prstenu událostí, o které sní od dětství. V první řadě myslete na to, že jde o moment, který bude převypravován nejen rodině, ale také přátelům, známým a jednou snad i vašim dětem a vnoučatům. Každá žena je jiná, a proto by měla být žádost o ruku přizpůsobena její osobnosti – některá touží po sdílení tohoto okamžiku s blízkými, jiná upřednostní intimitu a soukromí. Zdá se vám pokleknutí s růží v ruce jako klišé? Divili byste se, pro kolik žen je právě tohle splněným snem − nepodceňujte tradice, které se kolem žádosti točí. Překvapte svou partnerku, prokažte při svém vyznání, že ji dobře znáte, a předejte jí zásnubní prsten tak, aby si nemusela vyprávění později přibarvovat.

Zásady nejdůležitějšího životního rozhodnutí


Ujistěte se, že jste na svatbu připraveni oba dva


Nedovedete si život bez vaší lásky představit? Těšíte se na manželství? Pokud ano, pak se ujistěte, že stejně tak přemýšlí i vaše partnerka. Žádost o ruku by neměla být ani uspěchaná, ani příliš oddalovaná. Každý vztah má svůj vlastní vývoj a jen vy dva víte, kdy nastane ten správný okamžik pro důležité rozhodnutí. Jste-li ve vztahu pouze krátce, měl byste zvážit, zda jste si za společný čas stihli projít nejen tím dobrým, ale i tím zlým – že víte, jak se váš protějšek chová v různých situacích a zda je na něj spolehnutí. Zároveň nejednejte pod tlakem – zásnubní prsten by neměl být předán jen proto, že cítíte nutnost změny plynoucí z toho, že spolu trávíte už celé roky.

zásnubní prsten

fotografie: http://style103.com/

Vyberte správný zásnubní prsten


I tento druh šperku má svá pravidla. Proto se ujistěte, že jste opravdu vybral zásnubní prsten. Jedná se o jednoduchý kroužek s kamínkem – nezoufejte, v každém zlatnictví vám prodavačky rády poradí. Správná velikost je rovněž důležitá. Vypomozte si prstýnkem, který pravidelně nosí, nebo vyzkoušejte jeden z rafinovaných tipů na nenápadné zjištění velikosti, kterými je internet zaplněn. Pokud si nejste jist partnerčiným vkusem, vezměte si na pomoc její kamarádku – avšak pozor, riskujete vyzrazení!

Požádejte ji ve správný čas


Vaše partnerka by měla alespoň tušit, že hodláte vaše životy spojit – nikdy by však neměla dopředu znát konkrétní datum. Vyhnete se tak případnému zklamání. Vyberte si klidné období, kdy váš vztah nenarušují časté hádky nebo jiná velmi důležitá rozhodnutí. Vyvarujte se rovněž době, kdy společně navštěvujete svatby vašich přátel. Pokud ji chcete opravdu překvapit, neozdobte její ruku zásnubním prstenem na Valentýna, společné výročí či o Vánocích.

Vyberte perfektní místo předání zásnubního prstenu


Pokud chcete opravdu udělat dojem, vyberte takové místo, které je romantické, alespoň částečně intimní, a především nějak osobní pro vás dva. Rozhodně tak nečiňte na ulici, diskotéce či při sportovním utkání! Vaše oblíbená restaurace, místo, kde jste se poprvé poznali či políbili, vaše první dovolená nebo místo, kam jste se vždy chtěli společně podívat, je naopak naprosto ideální.

Zeptejte se správným způsobem


Vyjádřete se jednoduše, čestně a bez zbytečných ovací. Namísto ohňostrojů nebo taneční/hudební skupiny jí řekněte, jak moc ji milujete, a hlavně proč si ji toužíte vzít za manželku. Musí z vás cítit, že je pro vás tento okamžik stejně důležitý jako pro ni. Poté se odpovědi „ne“ při navlékání zásnubního prstenu rozhodně nemusíte obávat.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak použít zlomkové zlato jako protihodnotu - výkup zlata

Umí tyčový mixér sekat led nebo ořechy?

Co je to fresh zóna ve vaší ledničce?