Blahodárné bahno z Mrtvého moře

Vánoce jsou za dveřmi a s nimi obdarovávání našich blízkých. Tápete, jaký dárek vybrat? V poslední době frčí darování zážitků. Jedním z nich je třeba poukaz na wellness – celotělový zábal z bahna Mrtvého moře. K Mrtvému moři cestují ročně z celého světa miliony lidí se zdravotními problémy, ale i další, čistě za blahodárnými účinky slané vody, sluníčka, minerálů v přímořském vzduchu a bahně. Vy si ovšem můžete dopřát podobnou očistnou kůru i doma, v Česku.

Bahno z Mrtvého moře uvolňuje a posiluje organismus. Odstraňuje toxiny, odumřelé buňky a povzbuzuje krevní oběh. Nahřáté bahno uvolňuje bolest zad, kloubů a svalů. Otevírá póry a dává tak vstup minerálům do kůže. Má prokazatelné účinky na vyhlazování kůže a posilování její pružnosti. Jde o zcela přírodní produkt bez umělých aditiv.

bahno z Mrtvého moře, lázně, wellness

Voda v Mrtvém moři je mimořádně slaná, takže dokonale nadnáší plavce. Mnohem zajímavější je nicméně obsah rozpuštěných minerálů, které mají blahodárný vliv na lidské tělo. Dovolenou u Mrtvého moře si nicméně nemůže dovolit úplně každý - zato zábal z bahna, které je plné zmíněných minerálů, to už ano. Fotografie: Itamar Grinberg

Čemu pomáhá bahno z Mrtvého moře

  • Celulitida
  • Problematická pleť a akné
  • Lupénka a ekzémy
  • Kloubní a svalové potíže
  • Vlasy a pokožka vlasů
  • Detoxikace těla

Jak to probíhá?

Procedura probíhá tak, že se celé tělo ovine obinadly napuštěnými roztokem z přírodních minerálů a bahna (anebo se bahno nanese na kůži, obalí fólií a zabalí do deky). Bahno je teplé, aby byly zesíleny jeho účinky. Celá procedura trvá 60 minut a zahrnuje osprchování, nanesení bahna, relaxace (působení zábalu) a následné osprchování. Zábal lze také kombinovat s lymfodrenáží. Bahno z Mrtvého moře si lze obstarat i v obchodě a provést samotnou aplikaci doma. Připravte se však na to, že pak budete gruntovat celou koupelnu.

Článek vznikl za laskavé podpory Beskydského rehabilitačního centra v Čeladné, kde najdete i nabídku zábalů z bahna z Černého moře

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak použít zlomkové zlato jako protihodnotu - výkup zlata

Umí tyčový mixér sekat led nebo ořechy?

Co je to fresh zóna ve vaší ledničce?